Solceller BRF – en grön investering som gör skillnad

Solceller för bostadsrättsföreningar och brf radhus - framtidens hållbara lösning för energiförsörjning

Solenergi är inte bara en trend; det är framtiden. Med växande miljömedvetenhet har allt fler bostadsrättsföreningar och radhusområden vänt sig till solceller som en hållbar och kostnadseffektiv energilösning. På Assemblin Solar är vi experter på att leverera solcellslösningar för bostadsrättsföreningar. Oavsett om det gäller solceller för brf radhus eller till flerbostadshus så kan vi hjälpa er att dra nytta av solens kraft.

Om du tillhör en bostadsrättsförening (BRF) och funderar på att installera solceller, är denna guide för solceller till bostadsrättsföreningen perfekt för dig. 

Fri rådgivning

Fördelar med solceller för bostadsrättsföreningar

Att installera solceller till bostadsrättsföreningar är både ett smart val miljömässigt och för ekonomin i föreningen. När det kommer till solceller för bostadsrättsföreningar finns det helt enkelt flera fördelar. För det första kan en installation av solceller på bostadsrättsföreningens fastighet bidra till att sänka de totala energikostnaderna. Detta innebär att genom en installation av solceller kan föreningen omfördela besparingarna till andra viktiga ändamål, såsom underhåll av fastigheten eller förbättring av de gemensamma utrymmena.

För det andra är solceller för bostadsrättsföreningar ett utmärkt sätt att minska föreningens ekologiska fotavtryck. Genom att producera ren och förnybar energi från solen minskar föreningen sitt beroende av fossila bränslen och minskar därmed utsläppen av växthusgaser. Detta är ett steg i rätt riktning mot att skapa en mer hållbar och miljövänlig bostadsmiljö. Så, en installation av solceller är både fördelaktigt för föreningen, dess medlemmar och miljön.

Solceller bostadsrätt - skattereduktion och regler

Efter en installation av solceller i brf kan föreningen dra nytta av skattereduktioner. Vad det gäller skattereduktion för solceller i bostadsrättsföreningen handlar det om en reduktion på såld överskottsel. Skattereduktionen uppgår till 60 öre per kWh, upp till 18000 kronor per år, vilket gör det ännu mer ekonomiskt fördelaktigt att investera i solceller för BRF.

Vanligtvis krävs det inte bygglov för att installera solceller i bostadsrättsföreningar. Men det finns vissa undantag som ni bör vara medvetna om. Om er BRF eller ert radhus har ett platt tak, kan bygglov för solceller bli nödvändigt. Detta beror på att solceller på platta tak oftast vinklas upp, vilket kan avvika från byggnadens ursprungliga form.

Om er bostadsrättsförening eller radhusområde har kulturhistoriskt värde, kan bygglov också vara nödvändigt. Det är viktigt att känna till dessa regler  innan ni går vidare med att installera solceller i bostadsrättsföreningen.

Installera solceller BRF
- hur går det till?

Att installera solceller i en bostadsrättsförening är en process som involverar några grundläggande steg:  • Begär offerter från leverantör.
  • Få en teknisk utvärdering av fastigheten.
  • Få godkännande från BRF-styrelsen och medlemmarna.
  • Utföra installationen.
Fri rådgivning

Kostnad solceller BRF och återbetalningstid

De initiala kostnader för att installera solceller i en bostadsrättsförening kan vara höga, men det är viktigt att se det som en långsiktig investering. Generellt sett kan en solcellsanläggning betala sig själv inom 7-10 år, beroende på flera faktorer som energipriser och systemets effektivitet.

Högt kvalitetsarbete från våra egna elektriker

Vi på Assemblin Solar utmärker oss genom vår kompromisslösa kvalitetsstandard i varje steg av installationsprocessen. Från noggrant utvalda solpaneler för bostadsrättsföreningar till installationen, tar våra egna behöriga elektriker hand om allt.

Med över 2000 egna elektriker, är vi stolta över att erbjuda dig den expertis och erfarenhet som krävs för att göra ditt projekt framgångsrikt.

Satsa på solceller till bostadsrättsföreningen

Att investera i solceller för bostadsrättsföreningar och radhus är inte bara bra för miljön; det är också ekonomiskt klokt. Det kan avsevärt minska din BRFs beroende av traditionell elektricitet och resultera i betydande besparingar över tid.

Så, om ni överväger att installera solceller i er bostadsrättsförening eller på ert radhus, bör ni definitivt ta steget. Med skattereduktioner, solenergins hållbarhet och den långsiktiga besparingen i åtanke, är det en win-win situation för alla inblandade. Kontakta oss idag för att komma igång med er solcellsinstallation och bidra till en grönare framtid för er bostadsrättsförening.

Frågor eller funderingar?
Kontakta oss idag

 

Vector 3